Stichting Jonge Uil Poort naar HB onderwijs

Deskundigheidswijzer

Deze pagina biedt een overzicht van deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid. De focus ligt op de regio Leiden. Dit overzicht is niet compleet. Stichting Jonge Uil spreekt geen oordeel uit over de kwaliteit van de in de lijst opgenomen aanbieders. Dat laten we graag over aan onze klanten! Heeft u gebruik gemaakt van de diensten van één van de aanbieders uit de lijst? Dan wordt u van harte uitgenodigd uw mening hierover te geven.

Wilt u als aanbieder toegevoegd worden aan de Deskundigheidswijzer? Mail ons dan op info@stichtingjongeuil.nl of vul het contactformulier in.

Diagnostiek en begeleiding van kinderen

Alja de Bruin

Alja de Bruin geeft advies, diagnostiek en begeleiding aan begaafde kinderen.

Aiolos

Aiolos onderzoekt en begeleidt (hoog) begaafde kinderen. 

Eerstelijns Psychologen Praktijk Ter Aar

Eerstelijns Psychologen Praktijk Ter Aar doet aan signalering en begeleiding van hoogbegaafdheid.

HIQ

HIQ is een expertisecentrum  voor hoogbegaafdheid. Diagnostiek en begeleiding van ouders, kinderen en scholen. Ook kennis van beelddenken.

Branding

Branding is een praktijk voor kindercoaching. Ervaren in het omgaan met AD(H)D, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Weer ZIN in School

Weer ZIN in School biedt begeleiding aan (hoog)begaafde kinderen en scholen bij het inrichten van onderwijs.

to-taal

To-taal biedt coaching voor hoogsensitieven. Gediplomeerd holistisch kinder-yoga docent en kunstzinnig coach.

Kiew, Kind in evenwicht en warmte

Kiew richt zich op onderzoek en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met cognitieve en sociaal-emotionele problematiek. Speciaal ontwikkeld KIEW begeleidingssysteem is beschikbaar als hulpmiddel voor ouders of leerkrachten. 

Marieke Hammer Counsellor Coach

Marieke is gespecialiseerd in het begeleiden van ouders, kinderen en leerkrachten en  biedt counselling en coaching.  Voor meer informatie zie haar website.  

Educatie en verrijking

Bureau Talent

Bureau Talent biedt educatie en lesmateriaal op maat voor hoogbegaafde jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Daarnaast kunnen zij begeleiding geven in leervaardigheden, doen zij aan docentenscholing en geven zij advies aan schoolleiding.

Kind Centraal

Kind Centraal is een centrum voor hoogbegaafde kinderen (jong en oud). Hier krijgen zij onderwijs op maat (verrijkingsactiviteiten). Kind Centraal is tevens een ontmoetingsplek. Er is actieve aandacht voor sociaal welzijn en een emotioneel evenwicht.

Phi Science Lab

Het Phi Science Lab biedt verrijkingsactiviteiten. Hier wordt uw kind gestimuleerd om zijn of haar bijzondere capaciteiten in te zetten en zijn of haar cognitieve talenten te gebruiken.  Samen met leeftijdgenoten en onder professionele begeleiding.

Plusklas

Het Leids Onderwijs Project

Het Leids Onderwijs Project is een verrijkingsklas voor hoogbegaafde kinderen uit groep 6, 7 of 8 van het basisonderwijs. Alleen kinderen die aantoonbaar (met een testrapport) hoogbegaafd zijn komen voor deelname in aanmerking.

Bright Kids

Bright Kids is een onderwijs(advies)bureau voor hoogbegaafde kinderen. Het bureau organiseert in Leiden het Leids Onderwijs Project.

Huiswerkbegeleiding

Studiekring Leiden

De Studiekring Leiden biedt huiswerkbegeleiding, bijles en studiementoraat aan alle niveaus van de middelbare school. Ook basisschoolbegeleiding (groep 7/8).   

Lector Studiebegeleiding

Lector Studiebegeleiding is een huiswerkinstituut voor huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en advies in Den Haag, Oegstgeest, Rotterdam en Voorburg. Ook voor brugklasvoorbereiding.

Studentsplus

Studentsplus geeft individuele bijlessen, examentraining en huiswerkbegeleiding aan huis. Voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Bijlesnetwerk

Bijlesnetwerk levert al ruim negen jaar bijles en examentraining aan middelbare scholieren. Met vele goede bijlesdocenten kunnen zij ook jou binnen enkele dagen helpen. Bijlesnetwerk heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en is beschikbaar in bijna heel Nederland. Voor examenleerlingen organiseren zij examentrainingen in bijna ieder vak. 

Begeleiding en educatie van scholen

OnderwijsAdvies

OnderwijsAdvies geeft scholing en begeleiding aan leerlingen/leerkrachten/teams met betrekking tot hoogbegaafden in het basisonderwijs en met betrekking tot visie en beleidsontwikkeling, netwerkbijeenkomsten.

Weer ZIN in School

Weer ZIN in School begeleidt (hoog)begaafde kinderen en scholen bij het inrichten van onderwijs.

Echa Advies, Begeleiding en Coaching

Echa Advies, Begeleiding en Coahing is een landelijk netwerk van specialisten op het gebied van onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen.

Slim! Educatief

Opleidingssite van Slim! Educatief. Voor passend onderwijs aan begaafde leerlingen vanuit een inclusieve gedachte.

Novilo

Novilo is gespecialiseerd in het begeleiden van scholen en leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs die zich bezig houden met (cognitief) talentonderwijs. Novilo biedt bovendien diverse opleidingen tot talentbegeleider en een opleiding tot tutor-mentor voortgezet onderwijs.

Stichting C3

Stichting C3 promoot door middel van onderwijs en lesmaterialen de chemie, de opleidingen en de beroepen in de chemie, life sciences en procestechniek van basisschoolkinderen tot middelbare scholieren. 

Onderwijsmiddelen C3

Alle onderwijsmiddelen van Stichting C3 op een rijtje.

Proefjes

Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.